Thursday, 8 March 2012

pahitnya KENANGAN itu-mangsa skodeng !

Haaa....mesti korang tertanya-tanya kan siapakah yang bernaseb malang menjadi mangsa kaki SKODENG tu..emm..sape lagi..aku le! tgh duk rilex-rilex ni,tetiba teringat pulak kenangan lama yang betul2 menyakitkan hati,jantung serta seluruh organ2 dalaman dan juga otak aku...aku pernah menyumpah "sampai mati pun aku xkan maafkan perbuatan makhluk Allah itu" ..emmm....itu br kena skodeng,aku dh rase gencatan emosi yang berat,apetah lagi klu mangsa rogol,kn..YaAllah...jauhila aku dari perbuatan khianat org yang berniat jahat ke atas diriku,anakku,suami,keluarga dan sahabat handaiku...

Alkisahnya bermula dari sini..ececece..heheehe...aku ni dari form 1 dah dihantar duk hostel...so,faham-faham jela..klu asrama gegirl ni mmg ramai sgt le makhluk Allah yang berminat,kan...so,kejadian2 skodeng-menyekodeng (alamak ayat!rosak habis bahasa ibundaku..hehehe..) ni mmg something yang org kate perkara biasa la kan...lebih-lebih lagi bila minggu balik kampung..
korang tanye kenapa?bebudak aspura (asrama lelaki)senangla nk jalankan aktiviti memanjat masuk aspuri (asrama puteri),menyelongkar bilik and locker orang yang sudah dimark..haaa...tambah pulak kt hostel aku dulu setiap locker wajib ditampal nama..so,ape lagi....mmg malangla sesiapa yang tidak mengunci locker masing2...huhuhu...
aku?aku mmg malas nk kunci2 locker ni...tp klu nk tinggal lame contoh blaik kampung,aku memang kunci...so.selamatla kan..heheehe..

bagi yang tidak bernaseb baik tu,bebudak nakal ni mmg gilerla...ade ke patut die amik "barang2 dalam" tu and gantung kt pintu or kt manela yang diorang suke...hihihi..tgk sekali mmg lawakla...dh macam kedai bra ngn panties je dh rupenye dlm dorm tu...hahaha...

itu kejadian semasa org xde...yang skodeng time mandi pun ade jugak...bebudak lelaki ni siap panjat meja dewan makan lagi semata2 nak lepas "hajat"..........
Oleh kerana terlalu banyak kejadian2 yang semacam tu berlaku kt hostel,so aku selalu berprasangka bahawa tempat yang paling selamat bagi aku adalah rumah makabah aku....so setiap kali balik umah je,mmg aku rase lega sangat....tapi betulla orang kate,jangan selalu sangka tempat yang selamat tu selamat...huhuhuhu...

Rupe2nya...tiap2 kali aku balik dr hostel,ade je makhluk Allah ni yang tau..aku xpasti siape die sebenar...tapi bila duk sesorang kat rumah (mak abah aku slu keluar bandar) aku selalu rase ade yang sedang memerhati ...org kate instinct kite selalunya betul...emm..bayak kali jadik camtu....=(

satu petang,hujan turun agak lebat...walaupun hujan,aku tetap jugak nak mandi petang...mase tu parents aku ade je kt depan umah..lepak2 tegok tb...aku pun gi la mandi cam biasa...nk jadikan cerita,aku terpandang kat lubang-lubang (biasala bilik air rumah kampung/felda mesti ade lubang2 udara tu kan)tetiba aku nampak rambut orang..aku ingat adik aku yang menyakat (sebab adik aku suka menyakat takut2kan aku)..aku pun jeritla "woitt..aaron(bukan nama sebenar)..xde keje ke nk menyakat2 aku ni?" agaknye makhluk tu terkejut dengar aku sergah camtu,jatuh batu bata (yang die bt panjat utk skodeng aku tu)..aku terus rase xsedap hati....cepat2 pkai baju siap2,n pastu aku jengok melalui tingkap bilik aku...nak gugur jantung aku bila mase tu aku terpandang makhluk ni sedang menyorok2 belakang pokok jambu belakang umah aku...siap xberbaju lagi..mase tu ALLAH je yg tau betapa tergamamnya aku sampai pucat lesi....aku sampai xboleh nk bercerita kt parent aku....sedih + marah + benci + takut..semuanya bercampur...tapi aku bersyukur,sekurang2nya aku xlah naked masa mandi...sebenarnya dh byk kali jadi camni..tapi br hr tu aku percaya instinct aku betul selama ni..aku mmg selalu nmpka bayang2,tapi aku selalu anggap pandangan aku je tu...hinggalah aku dapat tengok makhluk belakang pokok tu...

Kali ke 2 aku kena lagi teruk...ni mase parents aku xde kt umah..tinggal aku ngn akak aku je..adik aku?hampehla..mesti bejln punye..mase ni aku br lepas "buang hajat"..siang2 hari ni punye cerita...mase tu tandas/jamban dlm umah belum siap lagi..so,gunala jamban kt luar...mase tgh melepas hajat,aku dengar bunyik macam org bejalan...tapi aku ingt ayam je..bila aku keluar,aku still rase ade yang sedang memerhatikan aku..aku berenti dan pandang sekeliling..masih xnmpak apa2..tapi bila aku mula melangkah,aku toleh lagi sekali..alangkah terkejutnya aku bila aku tgk makhluk xguna tu sedang berdiri (konon2 bersedia nak lari)tapi sebb aku nampak die..die terus londeh seluar and tunjuk "anu" die kat aku...aku terkejut terus berlari g depan umah dengan muka pucat lesin xboleh nak cakap ape2..jiran aku tanya pun aku jadik cam org bingung...lama aku cmtu...bila hati aku dh ok,aku terus cerita kt akak aku...tapi yang herannya,aku boleh xingat n xperasan makhluk tu sape...........tapi aku memang menyumpahla.."aku xkan maafkan makhluk tu smpai akhir hayat die dan aku minta Allah turunkan balasan hebat atas ape yg die dh lakukan!!!"

malam2 tgh tgk tv,aku selalu nmpak bayang2 org mengendap celah2 cermin tingkap....dengar org batuk...aku tau,tu mesti sETAN yang SAMA....sakit sangat ati aku bila aku teringat balik peristiwa ni..emm..banyak sangat yang aku lalui..samapi aku rase aku memang xkan rasa selamat selagi aku belum kawen..sebab tu aku nak kawen awal..hehehe..tu belum lagi mase kt uitm...aaa...malas dh nk story..nntila aku citer ye...korang penah xlalui benda yg same cm aku ni?sakit hati kan..........huhuhuhu....klu aku tau sape punye keje tu,aku memang nk lempang laju2 sampai die cacat ..........amboiiii..biase sangat ni nk skodeng2 org!!

2 comments:

  1. zura pn ade story sal hal nie kak...tp tak tau la zura kene ke tak..tp lebih kepada i pn kene gak la...yg buat nie, dah la laki org..tk tau la skrg nie, dia still mcm tu ke tak..mintk2 dah berubah la..amennnn

    ReplyDelete